Mød Marie

Mød Marie

Maries egen rejse som pårørende begyndte i løbet af de 10 år, hvor hun tog sig af sin syge mand inden hans død i 2017. Undervejs opdagede hun, hvor usynlig hendes trivsel og hendes behov – for viden, for inddragelse, for aflastning – blev. Derfor var hun med til at oprette foreningen Pårørende i Danmark, som hun stadig er formand for. Og derfor kom hun i gang med at skrive bøger til og holde foredrag for og om pårørende.

Marie mener, at pårørende skal have bedre vilkår for at hjælpe deres syge eller handicappede familiemedlemmer, for det vil skabe bedre trivsel for alle. Samtidig vil hun gerne støtte hver enkelt pårørende i at trives bedre med deres livsvilkår, for ellers kan man ikke holde til pårørenderollen i længden.

Helt fra starten var Marie og hendes mand enige om at være meget åbne om, hvordan hans sygdom påvirkede deres liv, både det fælles liv og deres livsvilkår hver for sig. Derfor stillede de sammen op til interviews om livet med kronisk sygdom, og Marie er også efter sin mands død blevet interviewet om sine oplevelser som pårørende.

Her er et par gode steder at møde Marie og hendes mand.
Artikel fra Weekendavisen (PDF)
Artikler fra Familiejournalen (PDF)
Artikel fra Søndag (PDF)

Scroll til toppen